Hoe Glad Moet een Muur Zijn voor Vliesbehang?

Het aanbrengen van vliesbehang is een populaire manier om muren te decoreren vanwege de eenvoudige installatie en het brede scala aan ontwerpmogelijkheden.

Maar hoe glad moet een muur zijn voordat je vliesbehang aanbrengt?

In dit artikel zullen we bespreken hoe glad de muur moet zijn voor vliesbehang en welke stappen je kunt nemen om een mooi eindresultaat te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

De Benodigde Gelijkmatigheid

Vliesbehang kan kleine onvolkomenheden op de muur verbergen, maar het is belangrijk dat de muur over het algemeen vlak en gelijkmatig is voordat je begint met het aanbrengen van het behang.

Als de muur te ongelijk is, kunnen deze onvolkomenheden zichtbaar blijven door het behang heen, wat het eindresultaat kan beïnvloeden.

Lees ook: Kan Vliesbehang op een Gestucte Muur

Stappen om de Muur Glad te Maken

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de muur glad te maken voordat je vliesbehang aanbrengt:

1. Inspecteer de Muur

Inspecteer de muur grondig op eventuele grote onvolkomenheden zoals scheuren, gaten of uitstekende delen.

Deze moeten worden gerepareerd voordat je begint met behangen. Is je muur niet geweldig? Dan kun je altijd nog glasvezelbehang aanbrengen.

2. Vul de Grote Onvolkomenheden

Gebruik geschikte vulmiddelen zoals gipsplamuur om grote scheuren, gaten of andere beschadigingen in de muur op te vullen.

Zorg ervoor dat je de vulmiddelen gelijkmatig aanbrengt en laat ze volledig drogen voordat je verder gaat.

3. Schuur de Muur

Gebruik schuurpapier of een schuurmachine om de muur glad te schuren en eventuele ruwe plekken of uitstekende delen te verwijderen.

Werk gelijkmatig over het oppervlak van de muur totdat deze glad en egaal aanvoelt.

Lees ook onze tips over glasvezelbehang verwijderen.

4. Reinig de Muur

Maak de muur grondig schoon om stof, vuil en eventuele losse behang deeltjes te verwijderen.

Een schone en gladde ondergrond is essentieel voor een goede hechting van het vliesbehang.

5. Primer

Breng een laag primer aan op de muur om de hechting van het vliesbehang te verbeteren en om eventuele absorptieverschillen tussen de ondergrond en het behang te verminderen.

Kies een primer die geschikt is voor de specifieke ondergrond van de muur en laat deze volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.

Hoe krijg je een muur glad met vliesbehang?

Hoewel vliesbehang kleine onvolkomenheden op de muur kan verbergen, is het nog steeds belangrijk dat de muur over het algemeen vlak en gelijkmatig is voordat je begint met behangen.

Door de muur grondig te inspecteren, eventuele grote onvolkomenheden te repareren, de muur glad te schuren, te reinigen en een primer aan te brengen.

Zo kun je ervoor zorgen dat de muur klaar is voor het aanbrengen van vliesbehang en kun je een mooi eindresultaat bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven