Een rol renovliesbehang naast een gladde muur.

Hoe Glad Moeten de Muren Zijn voor Renovlies?

Renovliesbehang, ook wel glasvezelbehang genoemd, is een populaire keuze voor het afwerken van muren vanwege zijn duurzaamheid en het vermogen om kleine onvolkomenheden te verbergen.

Maar hoe glad moeten de muren zijn voordat je renovlies aanbrengt?

In dit artikel zullen we bespreken hoe glad de muren moeten zijn voor renovlies en welke stappen je kunt nemen om een mooi eindresultaat te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

De Benodigde Gelijkmatigheid

Renovlies kan kleine onvolkomenheden op de muur verbergen, maar het is belangrijk dat de muur over het algemeen vlak en gelijkmatig is voordat je begint met het aanbrengen van renovlies.

Als de muur te ongelijk is, kunnen deze onvolkomenheden zichtbaar blijven door het behang heen, wat het eindresultaat kan beïnvloeden.

Aanvullende informatie: Hoe Glad Moet een Muur Zijn voor Vliesbehang

Stappen om de Muren Glad te Maken voor Renovlies

Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om de muren glad te maken voordat je renovlies aanbrengt:

1. Inspecteer de Muren

Inspecteer de muren grondig op eventuele grote onvolkomenheden zoals scheuren, gaten of uitstekende delen.

Deze moeten worden gerepareerd voordat je begint met het aanbrengen van renovlies.

2. Vul de Grote Onvolkomenheden

Gebruik geschikte vulmiddelen zoals gipsplamuur om grote scheuren, gaten of andere beschadigingen in de muur op te vullen.

Zorg ervoor dat je de vulmiddelen gelijkmatig aanbrengt en laat ze volledig drogen volgens de instructies op de verpakking voordat je verder gaat.

3. Schuur de Muren

Gebruik schuurpapier of een schuurmachine om de muur glad te schuren en eventuele ruwe plekken of uitstekende delen te verwijderen.

Werk gelijkmatig over het oppervlak van de muur totdat deze glad en egaal aanvoelt.

4. Reinig de Muren

Maak de muren grondig schoon om stof, vuil en eventuele losse deeltjes te verwijderen. Een schone en gladde ondergrond is essentieel voor een goede hechting van het renovlies.

5. Primer

Breng een laag primer aan op de muren om de hechting van het renovlies te verbeteren en om eventuele absorptieverschillen tussen de ondergrond en het behang te verminderen.

Kies een primer die geschikt is voor de specifieke ondergrond van de muur en laat deze volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.

Wanneer zijn je muren glad genoeg voor renovlies?

Hoewel renovliesbehang kleine onvolkomenheden op de muur kan verbergen, is het nog steeds belangrijk dat de muur over het algemeen vlak en gelijkmatig is voordat je begint met behangen.

Door de muren grondig te inspecteren, eventuele grote onvolkomenheden te repareren, de muren glad te schuren, te reinigen en een primer aan te brengen.

Zo kun je ervoor zorgen dat de muren klaar zijn voor het aanbrengen van renovlies en kun je een mooi eindresultaat bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven