Een persoon die behang aanbrengt op een grove muur.

Kan je op een Grove Muur Behangen? – 2 Manieren

Het behangen van grove muren is een geweldige manier om een ruimte te transformeren en een persoonlijk tintje toe te voegen aan je interieur.

Maar wat als je te maken hebt met een muur die een grove textuur heeft? Kun je nog steeds behangen op een oppervlak dat niet helemaal glad is?

In dit artikel zullen we bespreken of het mogelijk is om op een grove muur te behangen en welke stappen je kunt nemen om een mooi resultaat te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kan behang op grove muren of niet?

Ja, je kunt zeker behangen op een grove muur.

Het behangen van een muur met een grove textuur kan een uitdaging zijn, maar het is zeker mogelijk met de juiste voorbereiding en technieken.

Het is belangrijk om te weten dat het behangen van een grove muur enige extra aandacht en zorgvuldigheid vereist om een mooi eindresultaat te bereiken.

Stappen om op een Grove Muur te Behangen

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om succesvol te behangen op een grove muur:

1. Voorbereiding

Inspecteer de muur grondig en markeer eventuele grote onvolkomenheden die moeten worden aangepakt voordat je begint met behangen.

Repareer scheuren, gaten en andere beschadigingen met geschikte vulmiddelen en laat ze volledig drogen voordat je verder gaat.

2. Gladmaken

Gebruik schuurpapier of een schuurmachine om grote grove delen glad te maken en de muur voor te bereiden op het behangen.

Werk gelijkmatig over het oppervlak van de muur en zorg ervoor dat alle ruwe plekken glad zijn geschuurd.

3. Primer

Breng een laag primer aan op de muur om de hechting van het behang te verbeteren en eventuele absorptieverschillen tussen de ondergrond en het behang te verminderen.

Laat de primer volledig drogen voordat je verder gaat met het behangen.

4. Behanglijm

Gebruik een goede kwaliteit behanglijm en volg de instructies op de verpakking om de lijm gelijkmatig over de achterkant van het behang aan te brengen.

Laat de lijm een paar minuten rusten volgens de aanbevolen inweektijd voordat je het behang op de muur aanbrengt.

5. Behangen

Breng het behang voorzichtig aan op de muur en gebruik een behangborstel of behangroller om luchtbellen en rimpels glad te strijken.

Werk van boven naar beneden en vanuit het midden van het behang naar de randen toe om een gelijkmatige verdeling van het renovlies behang te garanderen.

6. Afwerking

Snijd eventuele overtollige behangranden af met een scherp mes en druk de randen stevig aan met een behangspatel.

Laat het behang volledig drogen voordat je eventuele verdere afwerkingen uitvoert, zoals het aanbrengen van een afwerkingslaag of sierlijsten.

Aanvullende informatie: Wat te Doen met Oneffen Muren

Hoe behang je een grove muur?

Hoewel het behangen van een grove muur wat extra voorbereiding en zorgvuldigheid vereist, is het zeker mogelijk om een mooi resultaat te bereiken.

Door de muur goed voor te bereiden, hoogwaardige materialen te gebruiken en zorgvuldig te werk te gaan, kun je met succes behangen op een muur met een grove textuur en een prachtige en gepersonaliseerde uitstraling aan je ruimte geven.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven