Een persoon die behang aanbrengt op een muur met kleine oneffenheden.

Kun je Oneffen Muren Behangen? – 2 Gouden Regels

Het behangen van oneffen muren is een populaire manier om een ruimte te transformeren en een persoonlijk tintje toe te voegen aan je interieur.

Maar wat als je te maken hebt met een oneffen muur die beschadigd is? Kun je nog steeds behangen op een oppervlak dat niet helemaal glad is?

In dit artikel zullen we bespreken of het mogelijk is om een oneffen muur te behangen en welke stappen je kunt nemen om een mooi resultaat te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kan het of niet?

Het korte antwoord is ja, je kunt een oneffen muur behangen.

Behang kan vaak kleine onvolkomenheden verdoezelen en kan zelfs helpen om een muur er gladder uit te laten zien dan hij in werkelijkheid is.

Het is echter belangrijk om te weten dat het behangen van een oneffen muur enige voorbereiding en zorgvuldigheid vereist om een mooi eindresultaat te bereiken.

Stappen om een Oneffen Muren te Behangen

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een oneffen muur succesvol te behangen:

1. Voorbereiding

Inspecteer de muur grondig en markeer eventuele grote onvolkomenheden die moeten worden aangepakt voordat je begint met behangen.

Repareer scheuren, gaten en andere beschadigingen met geschikte vulmiddelen en laat ze volledig drogen voordat je verder gaat.

2. Gladmaken

Gebruik schuurpapier of een schuurmachine om grote oneffenheden glad te maken en de muur voor te bereiden op het behangen.

Werk gelijkmatig over het oppervlak van de muur en zorg ervoor dat alle ruwe plekken glad zijn geschuurd.

Aanvullende informatie over dit onderwerp: Kan je op een Grove Muur Behangen

3. Primer

Breng een laag primer aan op de muur om de hechting van het behang te verbeteren en eventuele absorptieverschillen tussen de ondergrond en het behang te verminderen.

Laat de primer volledig drogen voordat je verder gaat met het behangen.

4. Behanglijm

Gebruik een goede kwaliteit behanglijm en volg de instructies op de verpakking om de lijm gelijkmatig over de achterkant van het behang aan te brengen.

Laat de lijm een paar minuten rusten volgens de aanbevolen inweektijd voordat je het behang op de muur aanbrengt.

5. Behangen

Breng het behang voorzichtig aan op de muur en gebruik een behangborstel of behangroller om luchtbellen en rimpels glad te strijken.

Werk van boven naar beneden en vanuit het midden van het behang naar de randen toe om een gelijkmatige verdeling van het behang te garanderen.

Het beste kun je renovlies behang kopen 200 gram.

6. Afwerking

Snijd eventuele overtollige behangranden af met een scherp mes en druk de randen stevig aan met een behangspatel.

Je kunt ook ervoor kiezen om muren te egaliseren zonder stucen.

Laat het behang volledig drogen voordat je eventuele verdere afwerkingen uitvoert, zoals het aanbrengen van een afwerkingslaag of sierlijsten.

Wat kost oneffen muren laten behangen?

Hoewel het behangen van een oneffen muren wat extra voorbereiding en zorgvuldigheid vereist, is het zeker mogelijk om een mooi resultaat te bereiken.

Door de muur goed voor te bereiden, hoogwaardige materialen te gebruiken en zorgvuldig te werk te gaan, kun je een oneffen muur succesvol behangen en een prachtige en gepersonaliseerde uitstraling aan je ruimte geven.

Op dit moment hebben wij een aanbieding van €13,99 per vierkante meter! Voor dit geld behangen en sauzen wij een oneffen muur.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven