Een persoon die vliesbehang aanbrengt op een ruwe muur.

Kan Vliesbehang op een Ruwe Muur?

Het aanbrengen van behang is een geweldige manier om een ruimte te verfraaien en een persoonlijk tintje toe te voegen aan je interieur.

Maar wat als je te maken hebt met een ruwe muur? Kun je nog steeds vliesbehang aanbrengen op een oppervlak dat niet helemaal glad is?

In dit artikel zullen we bespreken of het mogelijk is om vliesbehang aan te brengen op een ruwe muur en welke stappen je kunt nemen om een mooi resultaat te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kunnen ruwe muren behangen worden?

Ja, je kunt zeker vliesbehang aanbrengen op een ruwe muur. Vliesbehang is een duurzaam en flexibel materiaal dat zich goed aanpast aan verschillende oppervlakken, inclusief ruwe muren.

Het is echter belangrijk om te weten dat het aanbrengen van vliesbehang op een ruwe muur enige voorbereiding en zorgvuldigheid vereist om een mooi eindresultaat te bereiken.

Stappen om Vliesbehang op een Ruwe Muur aan te Brengen

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om succesvol vliesbehang aan te brengen op een ruwe muur:

1. Voorbereiding

Inspecteer de muur grondig op grote onvolkomenheden die moeten worden aangepakt voordat je begint met behangen.

Repareer scheuren, gaten en andere beschadigingen met geschikte vulmiddelen zoals gipsplamuur en laat ze volledig drogen voordat je verder gaat.

Aanvullende informatie: Kan je Behangen over een Structuurmuur

2. Schuur de Muur

Gebruik schuurpapier of een schuurmachine om ruwe plekken of uitstekende delen op de muur glad te schuren.

Werk gelijkmatig over het oppervlak van de muur totdat deze glad en egaal aanvoelt.

3. Breng een Primer aan

Breng een laag primer aan op de muur om de hechting van het vliesbehang te verbeteren en eventuele absorptieverschillen tussen de ondergrond en het behang te verminderen.

Kies een primer die geschikt is voor de specifieke ondergrond van de muur en laat deze volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.

Deze kun je ook nalezen op: wat is renovlies behang

4. Behanglijm

Gebruik hoogwaardige behanglijm en volg de instructies op de verpakking om de lijm gelijkmatig over de achterkant van het vliesbehang aan te brengen.

Laat de lijm een paar minuten rusten volgens de aanbevolen inweektijd voordat je het behang op de muur aanbrengt.

5. Behangen

Breng het vliesbehang voorzichtig aan op de muur en gebruik een behangborstel of behangroller om luchtbellen en rimpels glad te strijken.

Werk van boven naar beneden en vanuit het midden van het behang naar de randen toe om een gelijkmatige verdeling van het behang te garanderen.

6. Afwerking

Snijd eventuele overtollige behangranden af met een scherp mes en druk de randen stevig aan met een behangspatel.

Laat het vliesbehang volledig drogen voordat je eventuele verdere afwerkingen uitvoert, zoals het aanbrengen van een afwerkingslaag of sierlijsten.

De mooiste afwerking bij naden krijg je met renovlies behang 150 gram plakken.

Hoe behang je vliesbehang op een ruwe muur?

Hoewel het aanbrengen van vliesbehang op een ruwe muur wat extra voorbereiding en zorgvuldigheid vereist, is het zeker mogelijk om een mooi resultaat te bereiken.

Door de muur goed voor te bereiden, hoogwaardige materialen te gebruiken en zorgvuldig te werk te gaan, kun je met succes vliesbehang aanbrengen op een ruwe muur en een prachtige en gepersonaliseerde uitstraling aan je ruimte geven.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven