Een persoon die behang aanbrengt over een structuurmuur.

Kan je Behangen over een Structuurmuur?

Het behangen van muren is een populaire manier om een ruimte te verfraaien en een nieuwe uitstraling te geven. Maar wat als je te maken hebt met een muur met een structuur, zoals spachtelputz, granol of ander reliëf?

Kun je nog steeds behangen op een oppervlak dat niet helemaal glad is?

In dit artikel zullen we bespreken of het mogelijk is om te behangen over een structuurmuur en welke stappen je kunt nemen om een mooi resultaat te bereiken.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Kan behang over structuur wanden?

Ja, je kunt zeker behangen over een structuurmuur. Het is mogelijk om behang aan te brengen op een muur met een lichte textuur of reliëf, zoals spachtelputz of granol.

Echter, bij diepere texturen kan het lastiger zijn en vereist het meer voorbereiding om een glad oppervlak te creëren voordat je begint met behangen.

Stappen om te Behangen over een Structuurmuur

Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om succesvol te behangen over een structuurmuur:

1. Voorbereiding

Inspecteer de muur grondig op grote onvolkomenheden die moeten worden aangepakt voordat je begint met behangen.

Repareer scheuren, gaten en andere beschadigingen met geschikte vulmiddelen en laat ze volledig drogen voordat je verder gaat.

2. Schuur de Muur

Gebruik schuurpapier of een schuurmachine om eventuele ruwe plekken of uitstekende delen op de muur glad te schuren.

Werk gelijkmatig over het oppervlak van de muur totdat deze glad en egaal aanvoelt.

3. Breng een Primer aan

Breng een laag primer aan op de muur om de hechting van het behang te verbeteren en eventuele absorptieverschillen tussen de ondergrond en het behang te verminderen.

Kies een primer die geschikt is voor de specifieke ondergrond van de muur en laat deze volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.

Aanvullende informatie: Welk Behang op een Structuurmuur

4. Behanglijm

Gebruik hoogwaardige behanglijm en volg de instructies op de verpakking om de lijm gelijkmatig over de achterkant van het behang aan te brengen.

Laat de lijm een paar minuten rusten volgens de aanbevolen inweektijd voordat je het behang op de muur aanbrengt.

5. Behangen

Breng het behang voorzichtig aan op de muur en gebruik een behangborstel of behangroller om luchtbellen en rimpels glad te strijken.

Werk van boven naar beneden en vanuit het midden van het behang naar de randen toe om een gelijkmatige verdeling van het behang te garanderen.

6. Afwerking

Snijd eventuele overtollige behangranden af met een scherp mes en druk de randen stevig aan met een behangspatel.

Laat het behang volledig drogen voordat je eventuele verdere afwerkingen uitvoert, zoals het aanbrengen van sierlijsten of een afwerkingslaag.

Wat kost een structuurmuur behangen?

Hoewel het behangen over een structuurmuur wat extra voorbereiding en zorgvuldigheid vereist, is het zeker mogelijk om een mooi resultaat te bereiken.

Door de muur goed voor te bereiden, hoogwaardige materialen te gebruiken en zorgvuldig te werk te gaan, kun je met succes behangen over een structuurmuur en een prachtige en gepersonaliseerde uitstraling aan je ruimte geven.

Op dit moment hebben wij een aanbieding van 14 euro per vierkante meter voor het behangen op een stuctuurmuur.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven