Een rol behang met een kleurrijk patroon naast een muur met structuur.

Welk Behang op een Structuurmuur?

Het kiezen van het juiste behang voor een muur met structuur kan een uitdaging zijn. Er zijn verschillende soorten behang beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en geschiktheid voor verschillende ondergronden.

In dit artikel zullen we bespreken welk behang het meest geschikt is voor een muur met structuur en waar je op moet letten bij het maken van je keuze.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Soorten Behang

Er zijn verschillende soorten behang die geschikt kunnen zijn voor een muur met structuur:

1. Vliesbehang

Vliesbehang is een populaire keuze omdat het relatief gemakkelijk aan te brengen is en goed bestand is tegen scheuren.

Het kan worden gebruikt op licht gestructureerde muren, maar het is mogelijk dat de structuur nog steeds zichtbaar blijft, vooral bij diepere texturen.

2. Glad behang

Glad behang, zoals papieren behang of vinylbehang, kan ook worden gebruikt op een muur met structuur.

Het gladde oppervlak van dit behangtype kan helpen om de textuur van de muur te verbergen, maar het is belangrijk om te weten dat diepere structuren mogelijk nog steeds zichtbaar zijn.

3. Reliefbehang

Reliefbehang is speciaal ontworpen om te worden gebruikt op muren met structuur.

Dit type behang heeft een dikker reliëf dat kan helpen om de textuur van de muur te camoufleren en een gladder oppervlak te creëren voor het behangen.

Waar op te Letten

Bij het kiezen van behang voor een structuurmuur zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

1. Diepte van de structuur

Bepaal hoe diep de textuur van de muur is voordat je behang kiest.

Voor diepere texturen kan reliefbehang een betere optie zijn, terwijl voor lichtere texturen vliesbehang of glad behang mogelijk geschikt is.

Lees ook: Kun je Spachtelputz Muren Behangen

2. Kleur en Patroon

Kies een kleur en patroon dat past bij je interieur en de stijl van de ruimte. Sommige patronen en kleuren kunnen de textuur van de muur beter verbergen dan andere.

3. Voorbereiding van de muur

Zorg voor een goede voorbereiding van de muur voordat je behang aanbrengt.

Vul eventuele scheuren, gaten of beschadigingen en schuur de muur indien nodig om een gladder oppervlak te creëren voor het behangen van gipsplaten.

Welk behang is geschikt voor een structuurmuur?

Het kiezen van het juiste behang voor een muur met structuur kan wat extra overweging vereisen, maar met de juiste voorbereiding en keuze van behang kun je een prachtig resultaat bereiken.

Let op de diepte van de structuur, kies een geschikte kleur en patroon, en zorg voor een goede voorbereiding van de muur voordat je begint met behangen.

Met de juiste aanpak kun je een muur met structuur transformeren tot een prachtig en goed afgewerkte ruimte die perfect past bij jouw interieurontwerp.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven